Educatief programma

Archeologie biedt een unieke kijk in het verleden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren hun landschap en erfgoed leren kennen,  en weten dat onze geschiedenis niet enkel in boeken te vinden is.

Daarom willen wij graag archeologie en onze opgraving in het bijzonder in de kijker zetten. Scholen kunnen voor verschillende dingen bij ons terecht.

Een archeoloog in de klas: Een archeoloog van het team komt een uurtje praten over archeologie in het algemeen en de opgravingen van Kerkhove in het bijzonder, aan de hand van beeldmateriaal en echte vondsten. De leerlingen kunnen vragen stellen.

Terreinbezoek: Al dan niet aansluitend op een bezoek in de klas kunnen er bezoeken aan de opgraving zelf georganiseerd worden. De rondleiding start in het museum van Kerkhove, waar de groep algemene uitleg krijgt over archeologie (indien er geen archeoloog in de klas is geweest), over de aanleiding van de opgravingen (de stuw), en over de opgraving. Afhankelijk wat er op dat moment valt te beleven op de site kan de groep een kijkje gaan nemen bij de archeologen op het terrein, bij de zeef, bij de experten die in het containerpark aan het werk zijn of bij de geologen.

Aangezien op verschillende momenten van de opgraving graafmachines aan het werk zijn zal het niet altijd mogelijk zijn om op de opgraving zelf te lopen. Zo’n bezoek moet veilig kunnen verlopen en moet goedgekeurd worden door de veiligheidscoördinator.

Projecten op maat: Hebt u een fantastisch idee met uw klas? Wilt u een project uitwerken? Wilt u een prehistorisch inleefspel maken en heeft u wat meer ondersteuning of informatie nodig? Wij willen scholen graag bijstaan in hun wilde plannen. Wees dus niet bang om ons met een voorstel te contacteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s