Open Monumentendag 2016!

Zondag 11 september is het weer zover: Open Monumentendag! Ook dit jaar is iedereen welkom in Kerkhove. Thema van de dag: Hi-Tech en archeologie. Neem een kijkje achter de schermen van een van de grootste en meest spectaculaire opgravingen in Vlaanderen. Maak kennis met onze Romeinse weg, de leefwereld van prehistorische jagers-verzamelaars en met een archeologische machine op volle toeren: archeologen aan het werk met de klassieke schop en kruiwagen, maar ook state of the art instrumenten zoals drones, mechanische boorwagens, grondradars en 3D-scanners.

Even bekomen van dit alles? Nuttig een drankje in de bar of bezoek de collectie van het Regionaal Archeologisch Museum van de Scheldevallei (RAMS). Neem ook een kijkje in de middeleeuwse kerk van Waarmaarde of loop eens langs bij de buren van Waarmaarde Leeft, waar een heus Romeins legioen zijn tenten op slaat!

Jong en oud is welkom op de site tussen 13.00 en 17.00. Inkom gratis. Verzamelen doen we in het Regionaal Archeologisch Museum van de Scheldevallei, Rijtstraat 4 8580 Avelgem. Meer info vind je in onze folder (Folder_OMD2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s