Dag van de Wetenschap 2015

Gisteren tekenden we present op de Dag van de Wetenschap. In samenwerking met de Gentse Universitaire Musea (GUM) en de collega’s van de Vakgroep Archeologie (UGent) gaven we het publiek de kans om kennis te maken met archeologie als wetenschap.

De ‘place to be’ was Het Pand in Gent. Daar kon iedereen een kijkje nemen in de unieke archeologische verzameling van de Gentse universiteit: een collectie die zijn oorsprong kent in de 19de eeuw, de tijd van de grote collectioneurs. Daarnaast kregen bezoekers ook in primeur de recente resultaten van ons lopend onderzoek in Kerkhove. Voor de jongsten was er een workshop rond historisch en hedendaags afval. Zoals je waarschijnlijk wel weet: een bijzondere bron van informatie over het dagelijkse leven van vroeger en vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s