Leerkrachten op de site

Op woensdag 23 september werd een informatiemoment voor leerkrachten georganiseerd in Kerkhove. Dit gebeurde in samenwerking met VZW VicOG. Een 15-tal leerkrachten uit zowel het basis als secundair onderwijs tekende present.

Eerst volgde een korte introductie over landschap en bewoning tijdens de prehistorie. Tekst en uitleg werden hierbij verzorgd door Philippe Crombé, professor aan de Universiteit Gent. Vervolgens ging Wim De Clercq, eveneens docent aan de Gentse universiteit, dieper in op de Romeinen in onze gewesten en in Kerkhove. Kers op de taart was een bezoek aan de archeologische site waar de leerkrachten kennis maakten met projectleider Joris Sergant en het archeologische proces.

De bedoeling is dat de onderwijzers nu met de verworven kennis aan de slag gaan in de klas. De komende maanden wordt educatief basismateriaal verder uitgewerkt en ter beschikking gesteld aan het onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s