Open Monumentendag 2015: de foto’s

Open Monumentdag 2015 is er eentje om nooit te vergeten. In samenwerking met de Vereniging voor Oudheidkunde en Bodemonderzoek in West-Vlaanderen en de gemeente Avelgem werd de archeologische site in Kerkhove uitzonderlijk opengesteld voor het publiek. Gedurende de hele namiddag viel de regen met bakken uit de lucht. Dit hield de mensen echter niet tegen om een bezoekje te brengen aan de site en het Regionaal Archeologisch Museum van de Scheldevallei.

Ondanks het slechte weer mochten we meer dan 300 bezoekers ontvangen in Kerkhove. Na een bezoekje aan het museum, werd steevast de wandeling ingezet naar het opgravingsterrein. Hier maakten de mensen kennis met de alledaagse realiteit van de Vlaamse archeologie: veel regen en modder. Onderweg werd ook niet vergeten om halte te houden bij de demonstratie prehistorische vuursteenbewerking en natuurlijk de bar.

Graag bedanken wij via deze weg alle bezoekers om massaal het barre weer te trotseren en onze vrijwilligers om deze dag mogelijk te maken. Met de hulp van fotografe en archeologiestudente Amber Myngheer brengen we Open Monumentendag 2015 nog eens in beeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s