de spreekwoordelijke eerste schop

Vorige week arriveerde het team van archeologen op het terrein van Kerkhove. In de grote werkput, die wat lijkt op een fort van damplanken, is de start genomen van het afgraven van de alluviale pakketten. In deze lagen kunnen zich mogelijks resten uit recentere periodes bevinden.

2 sectoren van de grote put worden gelijktijdig laagsgewijs verdiept. Voorlopig troffen we een grachtensysteem aan dat uit de 18e of 19e eeuw stamt. En we werden verrast voor enkele bommen uit de eerste wereldoorlog, die snel en vakkundig door DOVO werden ontruimd. De profielen van deze werkputten worden nauwkeurig bestudeerd door de bodemkundige en de paleoecoloog.

Maar deze eerste week stond ook in het licht van voorbereidingen en werfinrichting: er werden nog extra damplanken ingeheid en de materiaalketen werden ingericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s